Design met grondstoffen uit onze eigen achtertuin

Stadskanaal bestaat 250 jaar en de Semslinie (de rechte grenslijn tussen de provincies Drenthe en Groningen) 400 jaar. Vanwege dit dubbele historische jubileum vinden allerlei activiteiten plaats in Stadskanaal en omstreken. Het CBK Groningen draagt aan deze 250\400-festiviteiten bij met het designproject Van Grondstof tot Product: Made in Knoal. Daarvoor heeft het drie designers aangetrokken: Christien Meindertsma, Tjeerd Veenhoven en Marije Vogelzang. Zij gaan werken met de in de omgeving geteelde grondstoffen hennep, aardappel en saffraan. Ook geven zij deze zomer masterclasses aan zes jonge ontwerpers, die ook nieuw werk gaan maken. De resultaten zijn in september te zien in Stadskanaal en in oktober op de Dutch Design Week te Eindhoven. In Noorderbreedte laten de drie kunstenaars …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.