Of ze eigenlijk wel fotograaf is? Gekke vraag. Natuurlijk is ze fotograaf. Ook al kijkt ze niet door een lens en wacht ze niet op dat ene, beslissende moment waar fotografen zo graag op zeggen te wachten. Ook al drukt ze niet op een knopje. 

Een fotograaf kijkt. En dat doet ze, kijken. 

In haar geval: naar hoe de ruimte zich laat omzetten in het platte vlak van een afdruk die straks de indruk moet wekken een ruimte te zijn. Eentje waar je met je ogen in kunt stappen.

Wat die ruimte betreft: de Waddenkust in de buurt van Wierum en Paessens en Moddergat. Wat dat platte vlak betreft: een handvol, zwart-wit, op papier, pakweg zeventig bij negentig centimeter. 

Zo. Dat is duidelijk. 

Nu hoeven Corine Hörmann en ik het hier alleen nog maar te hebben over da…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.