De internetkrant PrachtigPekela.nl is geen waakhond, maar de beste vriend van alle Pekelders. Op bezoek bij een digitale dorpspomp.

Op de voordeur van haar huis aan het Pekelderdiep hangt nog een kerstkrans, met de wens ‘Prettige feestdagen’. Het is donderdag 26 februari. Jeannette Ritzema heeft het druk. Ze is juf op een basisschool in Veendam en drijvende kracht achter internetkrant Prachtig Pekela. Het is voorjaarvakantie, de kinderen zijn thuis. Jeannette stond net met haar vriend René een sigaretje te roken achter het huis. 

Ze waren laatst gehackt, zei ze over de telefoon. Door een boos iemand. Die heb je, boze mensen. Dagenlang draaide Prachtig Pekela met horten en stoten, maar na noest herstelwerk is de site weer wat hij zijn moet, dé plek voor het laatste nieuws uit dertien kilometer lintdorp, de digitale dorpspomp, van en voor de Pekelders. 

Een greep uit het nieuws van gisteravond: Het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.