De Magnuskerk van Anloo is vele honderden malen door kunstschilders vereeuwigd. Wie de omgeving kent, kan gemakkelijk achterhalen waar de kunstenaar stond opgesteld; het schilderij toont immers wat de kunstenaar zag. Hoe leuk is het dan om op dezelfde plaats te gaan staan en het huidige uitzicht te vergelijken met het beeld op het schilderij?

Een groep dorpelingen maakte daar werk van en deelt zijn bevindingen met het publiek: deze zomer verschijnt er een boekje met penseelvruchten die zijn ingeweven in twee wandelingen in de omgeving van Anloo. Het daagt wandelaars uit om vanuit verschillende hoeken de kerktoren te zoeken en dat beeld te vergelijken met wat er op de doeken staat afgebeeld. Lezers van Noorderbreedte kunnen het boekje met de wandelingen en de schilderijen bestellen v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.