Ruim tien jaar geleden verscheen de eerste aflevering van Los Dorp In Noorderbreedte. Jongeren vertelden over het dorp waar ze opgroeiden en wat ze van de toekomst verwachtten. In Terug naar Los Dorp kijken we hoe het hun is vergaan.

Dennis Funcke (32) komt net thuis in Sappemeer, met zijn vrouw Marjon en zijn twee dochters van zes en twee. Hij haalt de weekendboodschappen uit de auto. Boodschappen doen op zondag? 

‘Dat zou best kunnen hier, maar dat doe ik uit principe niet. Hoogstens uit nood. Mijn ouders hebben ons een boodschappenpakket meegegeven. We komen net bij hen vandaan. Zij wonen nog in Onderdendam, het prachtige plaatsje boven de stad Groningen waar ik geboren en getogen ben. Waar al mijn vrienden van de plaatselijke voetbalclub woonden. Waar Marjon en ik elkaar tegenkwamen. Waar we een huis huurden in een hofje en gingen samenwonen. Na een paar jaar kochten we het zelfs. Het dak daar heb ik compleet vernieuwd en de verrotte kozijnen vervangen. 

Maar mijn vrienden trokken weg. De openba…