In de serie 'Wie maakt Noord-Nederland?' ijverige Noorderlingen aan het woord over hun successen en ambities. Deze keer architect-onderzoeker Annet Ritsema.

Naam: Annet Ritsema (Middelbert, 1968).

Functie: Architect/onderzoeker en oprichter van Bureau Ritsema – architectuur & stedenbouw, lid Commissie ruimtelijke kwaliteit en cultuurhistorie Drenthe, gastdocent Academie van Bouwkunst Groningen, extern stedenbouwkundig ontwerper gemeente Zwolle.

Opleiding: Bouwkunde TU Delft, architectuur met als specialisatie Urban Design.

Goed geslaagd in Noord-Nederland: De transformatie van de voormalige dwangkolonie Veenhuizen (en bierbrouwerij Maallust!), het Molukse kerkje in Appingedam, het ABN AMRO-kantoor aan de Grote Markt in Groningen en de transformatie van het Grand Theatre op de Grote markt in Groningen.

Ik zou graag aan de slag willen met: Onze pas opgerichte Schetsploeg om samen met alle betrokkenen een toekomstbestendig per…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.