Vers van de pers: het themanummer ‘De wetenschapper bij de kapper’. Samen met Sustainable Society van de Rijksuniversiteit Groningen presenteert Noorderbreedte deze uitgave over de betekenis van de wetenschap voor de samenleving.

Vers van de pers: het themanummer ‘De wetenschapper bij de kapper’.  Samen met Sustainable Society van de Rijksuniversiteit Groningen presenteert Noorderbreedte deze uitgave over de betekenis van de wetenschap voor de samenleving. Wat kunt u verwachten:

 

‘We moeten meer nadenken’
Hoe kunnen we zonder al te veel spanningen samenleven? Volgens RUG-hoogleraar Jacques Wallage is het tijd dat we het ook gaan hebben over sociale duurzaamheid.

Koudwatervrees
Column van Sharon Smit, speerpuntdirecteur aan de RUG. ‘Maken politici, ambtenaren, maatschappelijke organisaties en ga zo maar door, wel voldoende gebruik van de beschikbare wetenschappelijke kennis?

Doe-het-zelf-burgers? – Annemarie Kok heeft bedenkingen bij de zogeheten ‘doe-democratie’ en nam een bijzonder sociaal experiment …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.