De verzilting van de Waddenkust biedt kansen voor natuur, landbouw en veiligheid. Maar hoe kun je zilte vitaliteit vertalen naar leefbaarheid? Kunnen kunst en creativiteit bijvoorbeeld bijdragen aan de veerkracht van het noordelijk kustgebied?

De verzilting van de Waddenkust biedt kansen voor natuur, landbouw en veiligheid. Maar hoe kun je zilte vitaliteit vertalen naar leefbaarheid? Kunnen kunst en creativiteit bijvoorbeeld bijdragen aan de veerkracht van het noordelijk kustgebied?

– Dit artikel komt uit het themanummer Zilte Vitaliteit (2015). Meer over dit nummer vindt u hier. En hier kunt u het nummer bestellen – 

28 Pingjumers gingen Gwenda van der Vaart voor door het dorp. Ze vertelden de onderzoekster over hun woonplaats aan de Waddenkust. De ouderen verhaalden over vroeger, toen er nog tientallen winkeltjes waren en wel drie cafés, de jongeren lieten het jeugdhonk zien. En men praatte over wat Pingjum te wachten staat. Ook het stipje op de kaart, met zijn slordige 600 inwoners, ontkomt natuurlijk niet aan de ontwikk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.