Bijna vijftien jaar geleden verscheen de eerste aflevering van Los Dorp in Noorderbreedte. Jongeren vertelden over het dorp waar ze opgroeiden en wat ze van de toekomst verwachtten. In Terug naar Los Dorp kijken we hoe het hun is vergaan.

Joure-Oost: een  nieuwbouwwijk met villa’s aan het water. Straatnamen die naar de zeilsport 

verwijzen. Helmhout, Stjoerboard, Fok, It Beaken, Klamp. Voor Dûkdalf moet je een brug over en dan sta je op een kunstmatig eiland. De woningen, geschakeld in een halve cirkel, zijn omgekeerd ingedeeld. Slaapkamers beneden, huiskamer op de eerste verdieping. Niemand doet open. Verkeerde huisnummer? Dan gaat de deur open en Eva Nieuwhof (29) gebaart snel boven te komen. Ze is druk bezig haar bijna tweejarige dochter een boterham te voeren.

‘Tja, de bootjesbuurt hier! Stom toeval. Weet je nog dat ik tien jaar geleden, toen we elkaar voor het 

eerst spraken, vertelde dat ik zoveel met bootjes had? Met bootjes werken was toen mijn 

favoriete vakantiebaan. Maar sinds …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.