Woningcorporaties in Noord-Nederland staan voor een grote uitdaging. Hoe vangen ze bevolkingskrimp op? Hoe combineren ze die ontwikkeling met het verduurzamen van hun verouderde woningvoorraad en welke rol spelen de bewoners in deze ontwikkelingen? Noorderbreedte presenteert samen met Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool in Groningen de special Kansen in Krimp.

Woningcorporaties in Noord-Nederland staan voor een grote uitdaging. Hoe vangen ze bevolkingskrimp op? Hoe combineren ze die ontwikkeling met het verduurzamen van hun verouderde woningvoorraad en welke rol spelen de bewoners in deze ontwikkelingen? Noorderbreedte presenteert samen met Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool in Groningen de special Kansen in Krimp.

 Abonnees van Noorderbreedte krijgen Kansen in Krimp in de bus. Geen abonnee? Dan kunt u de special hier bestellen
De nieuwe realiteit
Woningcorporaties in Noord-Nederland hebben niet alleen te maken met de gevolgen van krimp, maar ook met betrokken dorpsbewoners. Tegelijkertijd moet geïnvesteerd worden in duurzame en betaalbare sociale huurwoningen. De grote vragen voor woningcorporaties zijn daarbij: wat zijn haa…