Een doorsnee rijtjeswoning in het Drentse Nieuw Buinen herbergt allerhande slimme oplossingen om het energiegebruik terug te dringen. Op een zonnige lentedag laat Jan Postema, bestuursadviseur strategische projecten van woningcorporatie Lefier, zien wat hier in het kader van het project Stroomversnelling gebeurt.

Een doorsnee rijtjeswoning in het Drentse Nieuw Buinen herbergt allerhande slimme oplossingen om het energiegebruik terug te dringen. Op een zonnige lentedag laat Jan Postema, bestuursadviseur strategische projecten van woningcorporatie Lefier, zien wat hier in het kader van het project Stroomversnelling gebeurt.

Nieuw Buinen heeft net als vele andere dorpen in Noord Nederland zo’n typische jaren zeventig uitbreidingswijk met standaard corporatiewoningen. Vanwege de voorspelde krimp en de slechte staat van de woningen heeft wooncorporatie Lefier een plan gemaakt voor herstructurering van deze wijk. Als we om ons heen kijken, zien we de contouren daar al van. Hier een rijtje nieuwe woningen, daar een lange, lege strook en verderop een rij dichtgetimmerde huizen.

Jan Postema, bestuursad…