Het extra dikke zomernummer van Noorderbreedte is nu uit.

Het extra dikke zomernummer van Noorderbreedte is nu uit. Geïnteresseerd? U kunt het hier bestellen!

Met onder andere:

♦ Nog altijd vrolijk over Blauwestad. Tien jaar na de aanleg van een grote plas in het Oost-Groningse Oldambt, met veel natuur rondom en kavels voor prijzige huizen, kijkt Noorderbreedte naar lessen en successen van Blauwestad. Met hoofdontwerper Jeroen de Willigen, eerste bewoner Benno Analbers en wegbereider Jan Kleine.

♦ ‘De situatie is niet hopeloos’.Het Gedachtenplan voor de Drentsche Aa was vragen om oorlog, en die kwam er dan ook. Hoe verhouden natuur en landbouw zich vijftig jaar later tot elkaar, in het enige Nederlandse gebied dat zowel Nationaal Park is als Nationaal Landschap?

♦ Engrienetsiis op culinaire expeditie naar wildpluktuin Het Bloemenpad in Gas…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.