Je mobiel opladen terwijl je naar je werk fietst, het is een van de duurzame ideeën op het eerste energiefestival in Groningen. Volgend jaar moet het Transfuture Festival uitbreiden en hoopt organisator Jeroen van den Berg op een gevarieerder publiek.

Het tweedaagse Transfuture Festival staat geheel in het teken van duurzame energie. Er is een energiedebat, een symposium, een Energy Challenge voor kinderen, een markt, een workshop en een green barbecue. Het festival vindt plaats in en rondom het gloednieuwe EnTranCe gebouw op het Zerniketerrein, een grote glazen kas. Hanzehogeschool Groningen is eigenaar van het gebouw. Ondernemers en studenten doen hier onderzoek en werken samen aan een duurzame toekomst. ‘Zij brengen hier samen in de praktijk wat in de markt moet gaan gebeuren’, z…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.