Van 11 tot en met 20 september is het Fotoweek, een initiatief van Foam Fotografiemuseum Amsterdam en het Nederlands Fotomuseum. Het thema van deze derde editie van de Fotoweek is 'Kijk! Mijn Straat'

Drenthe – Idealen in uitvoering

Fotografe Eva Flendrie fotografeerde de Van Zijlweg in Wapserveen in Drenthe. Niet zomaar een straat, want hier is op nummer 3 woongemeenschap de Hobbitstee gevestigd. Een plek voor mensen die duurzaam willen leven, die hun eigen eten verbouwen, afval en water hergebruiken en lokaal ondernemen. Eva woont hier zelf al drie jaar en wil met haar serie laten zien hoe je werk maakt van een betere wereld. De serie wordt tot en met zondag 20 september buiten bij de Hobbitstee geëxposeerd.

Friesland – Het begin van de wereld

De Nieuwe Bildtdijk, van Zwarte Haan tot aan Nieuwebildtzijl, is een straat langs de Friese Waddenkust. Volgens de mensen die er wonen is de Nieuwe Bildtdijk het begin van de wereld. Fotograaf Pieter Jan Boterhoek legde in zijn …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.