Filosoof Johan van de Gronden en bioloog Theunis Piersma verzorgen op 6 november de Jan Abrahamselezing. Samen presenteren zij een vierluik over 'Landschap en verbeelding'. Een paar vragen aan Johan van de Gronden:

Filosoof Johan van de Gronden en bioloog Theunis Piersma verzorgen op 6 november de Jan Abrahamselezing.  Samen presenteren zij een vierluik over ‘Landschap en verbeelding’. Een paar vragen aan Johan van de Gronden over dit thema:

Hoe ziet – in je verbeelding en dus niet begrensd door welke bezwaren dan ook – je ideale landschap eruit?
Een ideaal landschap is voor mij een levend landschap, vol natuurlijke dynamiek, vergezichten en verrassingen.   Het mag een cultuurlandschap zijn met historische accenten en vruchtbare akkers of een meer wildernis-gelijkende, dramatische setting met de geur van roofdieren en duizelingwekkende vista’s. Afwisseling is alles. Monotonie stemt mij droef, polyfonie maakt mij blij en opgewekt.

Hoe is je stemming ten aanzien van het bereiken van dit ideaal?
Wi…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.