De nieuwe Noorderbreedte is uit!. Abonnees vinden het blad een dezer dagen op de mat. Nog geen abonnee? Sluit je aan! Dat kan hier.

De nieuwe Noorderbreedte is uit! Abonnees vinden het blad een dezer dagen op de mat. Nog geen abonnee? Sluit je aan! Dat kan hier. Los nummer bestellen? Dat kan hier.

Een greep uit de inhoud:

♦ Aan de Tafel voor twee: Angelique van Wingerden van Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland en Sigrid Hoekstra van wooncorporatie WoonFriesland over de vraag of je blij moet zijn met het officiële status als krimpregio. Maak van krimp geen kramp

Spelen met niks. Een reportage over Oerrr van Natuurmonumenten. Hoe buurtbewoners natuurgebied de Onlanden bij Groningen in gebruik nemen.

♦ Mannenproblemen in de keuken. Ons onderzoeksduo van engrienetsiis is op bezoek bij de stichting Lost Animals. Over hoe ze bokjes, stiertjes en gans op de menukaart krijgen (en niet in de destructieoven).

♦ In Spelregels voor het landschap leggen Arnoud Garrelts en Tim Willems-Kruize van Libau uit hoe je kleine ingrepen in het landschap zo verantwoord mogelijk kunt plegen.

♦ Een interview met Jandirk Hoekstra, ateliermeester van Projectatelier Groningen van IABR, de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam. Naar een next economy. Kansen voor Groningen.

♦ Moriko Kira, de Japans-Nederlandse architecte in Wie maakt Noord-Nederland: ‘De straat is als muziek’.

♦ Hebben monumenten in de periferie toekomst? Wij waren in Klooster Ter Apel. Kijk hier voor het symposium over dit thema.

♦ Hoe kijkt een fuut naar de kaart van Noord-Nederland? Theunis Piersma legt het uit in Anderland.

Licht bewolkt, over de liefde voor wolken van de leden van de Cloud Appreciation Society. Een fijn verhaal over een select gezelschap.

♦ Wat is het eigenlijk leuk in Coevorden, ontdekt ons Alles wordt Anders-team. Goed bezig daar!

Verder: column van Eddie Marsman over Tjibbe Hooghiemstra, Terug naar Los Dorp met Sjoukje Heidstra, het gedicht van Stefan Nieuwenhuis over De Plek, met een foto van Rutger Prins. En we hebben verschillende aanbiedingen:

♦ Een kunstdruk van Krin Rinsema

♦ Het fotoboek Poppo en Engel door Gea Schenk

♦ De tweede Jan Abrahamselezing wordt op 6 november in Assen gehouden door Johan van de Gronden en Theunis Piersma

♦ Het Noorderbreedte filmweekend op Vlieland vindt plaats van 13-15 november. Met 6 films over ‘In the middle of nowhere’.

Zo, dat was geen greep, dat was álles!