Stefan Nieuwenhuis schrijft een gedicht over een plek waar hij toevallig is beland. Een fotograaf maakt, zonder het gedicht te kennen, een foto van de plek op basis van de opgegeven GPS-coördinaten. Deze keer is het beeld van Rutger Prins.

Zomaar een weg lijkt het, maar wat een beeld

stoepeilandje naast begraafplaats

dat filmische 

dat speciale, ik zoek naar woorden

dat 

dat

het idee van het wachten

tegenover het liggen en het eindeloze daar weer van

met het tijdelijke van het andere

ja inderdaad

het tijdelijke en het eeuwige

zo beeldig als het leven zelf

zoek je verbanden dan zie je de werkelijkheid

maar daar zullen ze niet bij stil hebben gestaan

ze zullen hebben gedacht:

hier stopt de bus

hier bouwen we een eiland

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.