Ruim tien jaar geleden verscheen de eerste aflevering van Los Dorp in Noorderbreedte. Jongeren vertelden over het dorp waar ze opgroeiden en wat ze van de toekomst verwachtten. In Terug naar Los Dorp kijken we hoe is hun is vergaan. Deze keer Sjoukje Heidstra.

Op hun paasbest gekleed dansen Groningers op straat, vlak bij de rustige zijstraat met uitzicht  op Der Aa-kerk waar Sjoukje Heidstra (30) woont. Daar komt zij zelf aan, fiets in de hand: nauwelijks herkenbaar. Toen in 2003 was ze wat skinny, maar hier staat een heel andere vrouw. 

‘Ik kom net van het Stadpark af. Léuk was het daar, joh! Natuurlijk heb ik vrij, het is Bommen Berend, toch! 

Twaalf jaar geleden reisde ik iedere dag naar Groningen vanuit Twijzel in Friesland. Maar inmiddels woon ik al drie jaar hier en voel me een echte Groninger. Ik zat hier al op kamers toen ik hbo-v ging doen. Flexibel moet je dan zijn. Elk halfjaar zat ik in een ander ziekenhuis. 

Het Brandwondencentrum in het Groningse Martini sprong er voor mij uit. Indrukwekkend, daar h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.