Liefde voor het koks- en slagersambacht en weerzin tegen voedselverspilling en dierenkwelling strijden om voorrang bij de mannen van stichting Lost Animals. Engrienetsiis ging op expeditie naar de verloren dieren van de voedselketen.

Het begon met bokjes. Geitenboer Van der Veen in Makkum had aan de lammerperiode  weer evenveel bokjes als geitjes overgehouden, dat is nu eenmaal de natuur. De bokjes geven geen melk, worden nauwelijks gegeten en verdwijnen daarom geruisloos in het niets. Het ging over mannenproblemen, daar bij de geitenboer aan de keukentafel. Want mannetjes geven geen melk en hun vlees eten we niet graag. In het Indonesisch restaurant van Sicco Gerlsma speelt geitenvlees wel een belangrijke rol, maar al die bokjes kunnen zijn klanten niet op. De boer en de restaurateur deelden de pijn in het hart om zoveel verspilling van jong geitenvlees. 

Gerlsma smeedde een pact met Leeuwarder chefkok Willem Schaafsma en slager Jan Walburg uit Tzum en de stampij die ze maakten over de bokjes leidde t…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.