Buurt mag Onlanden op eigen manier in gebruik nemen

Op de brug over het omgelegde Eelderdiep bij de nieuwbouwwijk Ter Borch willen de racefietsers even goed op de pedalen om in de Onlanden kilometers te vreten. Mensen stromen op een mooie dag de stad Groningen uit op zoek naar de buitenruimte. Het ontvangstcomité van het Festival van Oerrr van Natuurmonumenten heeft er op zondag 23 augustus de handen vol aan om de kluitjes fietsers af te remmen. ‘Rustig jongens, hier even goed opletten. Er lopen nu veel kleine kinderen.’ 

Op dit punt gaat de stad Groningen abrupt over in natuur. Een dichtbebouwde nieuwbouwwijk aan de ene kant van het diep, een nieuw groot – en ruig – natuurgebied aan de andere zijde van het water. ‘Wat willen onze buren?’, vroeg Natuurmonumenten zich af toen het een verlaten boerderij op het scharnierpunt van st…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.