Noord-Nederland verandert voortdurend. Er wordt gebouwd, verbouwd, gesloopt, aangelegd, ingericht, heringericht, aangeplant, gerooid, onder water gezet, drooggemaakt, opgeworpen, uitgegraven, gereconstrueerd en gerestaureerd. En het is nooit af. Wie zijn eigenlijk de mensen die ons landschap maken? En waar laten zij zich door leiden?

Paspoort

Naam: Moriko Kira (Tokio, 1965).

Functie: architect.

Opleiding: bouwkunde TU Delft, Waseda Universiteit Tokio.

Goed geslaagd in Noord-Nederland: het Noord-Groningse landschap, een bijzondere symbiose tussen natuur en menselijk handelen.

Zou graag aan de slag willen met: de uitvoering van de plannen van SintJan in Kloosterburen.

Waar heeft Moriko Kira Noord-Nederland gemaakt?

Groningen: transformatie remonstrantse kerk tot combinatie kerk, kantoren en multifunctionele ruimte.Groningen, Europapark: 18 vrijstaande woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap.Groningen, Eelderzoom: 13 rijwoningen in collectief particulier opdrachtgeverschap.Meppel, Wibautstraat en Schaperstraat: 21 woningen in een landschappelijke tuin.Groningen, Reitdijk: 26 woningen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.