Wie op de wolken let, krijgt er een halve wereld bij. En als de wolkenliefde vandaag niet wordt genoten: morgen is er weer een dag. ‘Wolken zijn er over tien jaar nog.’

Toen Eric Rietzschel van Amsterdam naar het Noorden kwam, merkte hij voor het eerst dat het ‘een dingetje’ was. Hij hoorde van de Cloud Appreciation Society, een Britse club van wolkenliefhebbers, en op reis in Engeland kocht hij een gidsje, The Cloud Collector’s Handbook, waarin je met een grappig puntensysteem je eigen wolkenverzameling kunt noteren. Rietzschel besefte: wolken zijn iets waarvan je bewust kunt genieten.  

We zitten in de tuin van Rietzschels woning in Westeremden, ’s avonds, augustus. De zon staat laag aan de hemel, aan de horizon is een kerktoren te zien, van Middelstum, Kantens misschien. Krekels, zwaluwen, vrij zicht. Het is onbewolkt, op een paar dunne plukjes na. Jammer. ‘Ik hoopte op een mooie bewolkte avond’, zegt Rietzschel. 

Hij gaat op e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.