'Is er nog hoop?' wil iemand uit het publiek na afloop weten. 'We zijn depressief geworden' roept een ander vertwijfeld. Zo wilden Theunis Piersma en Johan van de Gronden het publiek van de Jan Abrahamse-lezing niet naar huis laten gaan. Natuurlijk is er hoop, 'de grutto is de vogel van de toekomst' zegt Piersma optimistisch.

‘Is er nog hoop?’ wil iemand uit het publiek na afloop weten. ‘We zijn depressief geworden’ roept een ander vertwijfeld. Zo wilden Theunis Piersma en Johan van de Gronden het publiek van de Jan Abrahamse-lezing niet naar huis laten gaan. Natuurlijk is er hoop, ‘de grutto is de vogel van de toekomst’, zegt Piersma optimistisch.
In de oude statenzaal in het Drents Museum in Assen luisteren 130 gasten vrijdagavond naar ‘Landschap en Verbeelding’. Een nogal associatieve duo-lezing door hoogleraar trekvogelecologie Theunis Piersma en filosoof en directeur van het Wereld Natuur Fonds in Nederland Johan van de Gronden. Een bioloog en een filosoof spreken over grutto’s, melk, Van Ruisdael en Mankes. Schijnbaar losse ingrediënten, maar voor de goede verstaander verbonden door de zorg van beide s…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.