Op zondag 22 november organiseert Noorderbreedte van 16:00 tot 18:00 uur bij Noorderlicht een informatieve en gezellige bijeenkomst om de fototentoonstelling Poppo & Engel af te sluiten. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

* Vanaf 16:00 uur bent u welkom om de tentoonstelling nog eens (of alsnog) te bekijken.
* Om 16:30 uur geeft fotograaf Gea Schenk u een kijkje achter de schermen: hoe kwam de tweeling op haar pad, en hoe heeft die relatie zich            verder ontwikkeld?
* Van 5 december tot en met 13 maart maken de foto’s van Poppo en Engel deel uit van de expositie ‘Boeren – Avonturen op het land’ in het               Fotomuseum in Den Haag. Dirk Kome, medecurator van die tentoonstelling, vertelt erover.
* Noorderbreedte gaf over het leven van de tweeling een fotoboek* uit. Dat kunt u tijdens een hapje en een drankje inkijken en desgewenst              natuurlijk ook (zonder portokosten) kopen. En anders kunt u het fotoboek via deze link (abonnees via deze link) ook via onze website                        bestellen.

Adres: Noorderlicht Fotogalerie, Akerkhof 12, 9711 JB Groningen
Aanmelden is niet nodig, kome wie komt. Van harte welkom!

*Fotoboek
Fotografe Gea Schenk volgde de eeneiige tweeling Poppo en Engel (1927) uit Wagenborgen ruim twee jaar. De broers zijn, afgezien van het jaar dat Engel in Indië diende, hun hele leven samen geweest. Tot hun tweeëntachtigste op de boerderij bij Scheve Klap, daarna in een aanleunwoning in het dorp. Schenk fotografeert ze daar in hun gewone dagelijkse leven, waarin elke dag hetzelfde is. Opstaan, ontbijt, de krant, warm eten tussen de middag met het radionieuws op de achtergrond, het vaste ommetje. Het boek over Poppo en Engel is een intiem beeldverhaal, over kracht en kwetsbaarheid, verbroedering en verbondenheid.