De nieuwe aardbevingsbestendige supermarkt in Loppersum is meer dan een gewone supermarkt, het is een centrale ontmoetingsplek voor de hele omgeving. Noorderbreedte gaat langs om een kijkje te nemen.

De nieuwe aardbevingsbestendige supermarkt in Loppersum is meer dan een gewone supermarkt, het is een centrale ontmoetingsplek voor de hele omgeving. Noorderbreedte gaat langs om een kijkje te nemen.

Door een glazen schuifdeur achterin de Albert Heijn lopen we Brasserie Meer binnen. Een vrouw drinkt rustig een kopje thee en geniet van haar broodje. Het is alsof we een warme woonkamer binnenstappen, met een mooie doorkijkopenhaard als centraal verwarmingspunt. Meteen worden we begroet door een vriendelijk uitziende man: ‘Hallo! Kan ik jullie ergens mee helpen?’ Het is Mark Scheffers (27), de uitbater. ‘We zijn meer dan een supermarkt’, vertelt Mark. ‘Het is een familiesupermarkt, met de brasserie als een centraal gelegen ontmoetingsplek voor de omgeving’.

Matrozen voor obersM…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.