In het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is de expositie Twee Architecten - 100 jaar verschil te zien. Deze tentoonstelling gaat over Anne Frederiks Hoekstra en zijn achterkleindochter Nynke-Rixt Jukema, beiden architect. Noorderbreedte drinkt een kop koffie met Nynke-Rixt in café de Bak in Leeuwarden.

In het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is de expositie Twee Architecten – 100 jaar verschil te zien. Deze tentoonstelling gaat over Anne Frederiks Hoekstra en zijn achterkleindochter Nynke-Rixt Jukema, beiden architect. Noorderbreedte drinkt een kop koffie met Nynke-Rixt in café de Bak in Leeuwarden.

Nynke-Rixt Jukema komt het café binnen met een grote glimlach op haar gezicht en een boek onder haar arm. ‘Druk, druk, druk’, zegt ze. Ze laat het boekje, dat zij schreef over haar overgrootvader Anne Frederiks Hoekstra (1876-1947) zien. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt ze over zijn leven en werk. Hoekstra was een vernieuwende architect voor zijn tijd. Het bekendste voorbeeld hiervan is zijn ontwerp voor de boerderij Wigledam in Sneek. Rond 1900 vroegen schaalvergroting en m…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.