Noorderbreedte organiseert voor filmliefhebbers voor de negende keer een filmweekend op Vlieland. Voor deze jubileumeditie kozen we een echt Noorderbreedte-thema: fotografie. En we bedachten er een aantrekkelijk arrangement bij.

Noorderbreedte organiseert voor filmliefhebbers van 1-3 april voor de negende keer een filmweekend op Vlieland. Voor deze jubileumeditie kozen we een echt Noorderbreedte-thema: fotografie. En we bedachten er een aantrekkelijk arrangement bij.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

Fotografie en Noorderbreedte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn er trots op dat werken met de beste fotografen uit Noord-Nederland. Daarom staat fotografie als thema centraal op het jubileum-filmweekend op Vlieland. Onder de titel ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’ kozen we samen met Podium Vlieland de mooiste speelfilms en documentaires over én met fotografen. Voor iedereen die houdt van prachtige beelden en de verhalen daarachter.

Harry Cock

We hebben Harry Cock – vaste fotograaf van Noorderbreedte en De Volkskrant – uitgenodigd om tussen de films door te vertellen over zijn werkwijze. Hoe kijkt hij, hoe kiest hij en wat wil hij eigenlijk vertellen met zijn foto’s? Zo krijgt u een exclusief kijkje in de keuken van een topfotograaf.

De zes films die we vertonen variëren van een vermakelijke documentaire tot een aangrijpend drama. Een documentairemaker gaat op zoek naar de identiteit van een anonieme, maar briljante straatfotografe. Juliette Binoche speelt een getraumatiseerde oorlogsfotografe. Wim Wenders schetst een ontroerend portret van topfotograaf Sebastiao Salgado. Een Zweedse huisvrouw ontsnapt aan haar verstikkende bestaan dankzij een camera. Filmrecensent Adwin de Kluyver leidt de films steeds kort in. Uiteraard is er tussen de films door tijd om te genieten van het eiland, lekker te eten of gezellig te borrelen. In Podium Vlieland kunt u een selectie foto’s van Judith Minks bekijken. Met de serie ‘Hotelkamers’ studeerde zij onlangs cum laude af aan de Fotoacademie Groningen.

Arrangement

Het weekend vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 april. We kunnen u een aantrekkelijk arrangement bieden. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk toegang tot alle films voor €149 per persoon (Het Vlielandhotel of kamer boven Podium Vlieland), €159 per persoon (Hotel Zeezicht) en €169 per persoon (Badhotel Bruin) op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €25 voor een eenpersoonskamer. Bovendien ontvangt u na boeking een korting van 30 procent op de overtocht.

U kunt het arrangement boeken bij Podium Vlieland