De Biotoop in Haren, het voormalig Biologisch Centrum van de RUG, is een inspirerende woon- en werkruimte voor ongeveer 300 mensen. Met schapen, kunstenaars, katten, muzikanten, bedrijven en bierbrouwers biedt het terrein een zeer divers gezelschap. Noorderbreedte krijgt van een van de bewoners een rondleiding.

De Biotoop in Haren, het voormalig Biologisch Centrum van de RUG, is een inspirerende woon- en werkruimte voor ongeveer 300 mensen. Met schapen, kunstenaars, katten, muzikanten, bedrijven en bierbrouwers biedt het terrein een zeer divers gezelschap. Noorderbreedte krijgt van een van de bewoners een rondleiding.

Wanneer we aan komen rijden zwaait Marijn Gooskens (26), onze gids voor vandaag, lachend naar ons vanuit zijn kamerraam. Marijn, freelancer en muzikant, woont samen met zijn kat Poyke in een kamer in vleugel C. ‘Ik werk vanuit huis, en heb hier met meerdere mensen een eigen muziekstudio in de kelder gebouwd. Via de loopbrug kan ik zo naar de studio lopen. Deze brug verbindt alle vleugels met elkaar en geeft echt het gevoel dat alles bij elkaar hoort.’

Mag ik je sokken lenen?
In…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.