In de gemeente Aa en Hunze is kun je overnachten in een natuurgebied naar keuze. Voor het project Kunstketen hebben kunstenaars vier mobiele huisjes van kunstwerken voorzien. Deze worden neergezet in een natuurgebied waar er vervolgens in overnacht kan worden. Merel Jonkheid (25) beschilderde een van de keten en nam Noorderbreedte mee voor een kijkje.

In de gemeente Aa en Hunze kun je overnachten in een natuurgebied naar keuze. Voor het project Kunstketen hebben kunstenaars vier mobiele huisjes van kunstwerken voorzien. Deze worden neergezet in een natuurgebied waar er vervolgens in overnacht kan worden. Merel Jonkheid (25) beschilderde een van de keten en nam Noorderbreedte mee voor een kijkje.

Merels Kunstkeet staat momenteel in de achtertuin van Nel Kamphuis (61), die zelf ook een van de Kunstketen heeft beschilderd. In de keet van Nel Kamphuis heeft een jong stel zojuist de nacht doorgebracht, geen straf want de achtertuin doet niet veel onder voor een beschermd natuurgebied.Beide kunstenaars zijn blij met het project dat hun kunst letterlijk naar buiten brengt. ‘Normaal zit je als kunstenaar een beetje op je eilandje. Door d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.