Verscholen in de binnenstad van Groningen liggen verschillende hofjes. Het zijn kleine oases van rust in de drukke stad. Peter Prak, onder andere ontwikkelingsmanager van Meerstad, raakte geïnspireerd door deze bijzondere plekjes en bedacht het Knarrenhof: nieuwbouwhofjes voor ouderen.

Verscholen in de binnenstad van Groningen liggen verschillende hofjes. Het zijn kleine oases van rust in de drukke stad. Peter Prak, onder andere ontwikkelingsmanager van Meerstad, raakte geïnspireerd door deze bijzondere plekjes en bedacht het Knarrenhof: nieuwbouwhofjes voor ouderen.

Vóór onze afspraak krijg ik een cryptisch mailtje van Peter Prak: ‘Zullen we afspreken bij het oudste hofje van Groningen?’ Gelukkig brengt Google de oplossing: het oudste hofje, het Heilige Geest Gasthuis, ligt aan de Pelsterstraat en is al gesticht in de dertiende eeuw. Het heeft door de jaren heen onder andere dienst gedaan als gasthuis voor pelgrims, als ziekenhuis en wordt nu bewoond door veertig ouderen. Binnen in het hofje is het zo rustig en groen dat het je moeilijk voor te stellen is dat we mid…