Kunstenaar Erik van Ommen uit Vries maakte voor POSTNL een serie postzegels van de vogels van Griend.

Kunstenaar Erik van Ommen uit Vries maakte voor POSTNL een serie postzegels van de vogels van Griend.

Honderd jaar geleden nam Natuurmonumenten het waddeneiland Griend in beheer. Ter gelegenheid van dit eeuwfeest brengt POSTNL een postzegelvel uit met daarop tien bijzondere vogelsoorten die op het eiland voorkomen. Deze zijn geportretteerd door kunstenaar Erik van Ommen, vaste medewerker van de Noorderbreedte-rubriek Anderland. Het postzegelvel is vormgegeven door Peter de Jong. Vrijdag worden de postzegels officieel gepresenteerd. Vanaf 25 april zijn ze te koop.

Kijk hier een filmpje over het onstaan van de zegels.

En hier kunt u een reportage lezen over het bezoek van onze verslaggever Merel Melief aan Griend in het kader van 100 jaar beheer door Natuurmonumenten.

 

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.