Peter Harry Mulder (56) trekt zijn rode overal aan en hangt een verrekijker om zijn nek. ‘We werken vandaag aan twee overhoekjes, de Bouwte en de Rimbe’, zegt hij. Deze stukjes land in Muntendam zijn te klein voor landbouwmachines en daardoor niet bruikbaar voor de akkerbouw. Ze bleven over na de ruilverkaveling en zijn nu eigendom van de gemeente. De Werkgroep Boerenbuitengebied zag de potentie van de ongebruikte stukjes land en kreeg van de gemeente toestemming om ze te bewerken. 

Op zijn tractor rijdt Mulder, initiatiefnemer van de werkgroep, naar de overhoekjes toe. Daar gaat hij, in stilte, meteen aan de slag. Met kracht en precisie slaat hij palen in de grond. Ook de andere vrijwilligers pakken snel hun taak op. Niet veel later heeft Mariette Elzenga, de secretaris van de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.