Door Ineke Noordhoff en Leonie Wendker

Om vanuit Groningen de rest van Nederland te bereiken heb je een aantal grote uitvalswegen, de A6 en de A28 zijn daar twee van. Beide wegen kennen het fenomeen: bedrijventerreinen. Terreinen die er veertig jaar geleden nog niet waren, sterker nog: het asfalt van de A28 was nog maar een paar jaar opgedroogd rond het geboortejaar van Noorderbreedte in 1976. Hoewel de A28 in Drenthe en Groningen zijn oorsprong in de jaren zestig vindt is het stuk tussen Hoogeveen en De Punt begin jaren zeventig opengesteld. In 1968 ging het noordelijkste deel van de snelweg open tussen De Punt en het Julianaplein. Het tweede deel tussen Beilen en de brug over het Oranjekanaal volgde in 1971. In 1993 opende de aansluiting Vries, tot die tijd zat er tussen Zuidlaren en Assen-Noord geen afrit. 

Langs…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.