De Waddenvereniging start een campagne om de natuurwaarden van de Waddenzee te verbeteren. Onder het motto 'Jouw idee voor de Waddenzee' roept de vereniging het publiek op plannen in te dienen om het Werelderfgoed Waddenzee mooier en sterker te maken.

De Waddenvereniging start een campagne om de natuurwaarden van de Waddenzee te verbeteren. Onder het motto ‘Jouw idee voor de Waddenzee’ roept de vereniging het publiek op plannen in te dienen om het Werelderfgoed Waddenzee mooier en sterker te maken.

Uit een evaluatie blijkt dat het niet goed gaat met diverse vogel- en vissensoorten en met de openheid van het Waddenlandschap. Veel verschillende organisaties en overheden zijn verantwoordelijk voor het beheer van het Waddengebied. Nu er dit jaar wordt er besloten over het toekomstig beleid en beheer van de Waddenzee grijpt de Waddenvereniging haar kans om de huidige beheerstructuur ter discussie te stellen.

‘De Waddenvereniging vindt dat het beter moet’, aldus medewerkster Jojanneke Drijver. ‘De Waddenzee is van iedereen. Met zijn alle…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.