In de serie 'Wie maakt Noord-Nederland?' ijverige Noorderlingen aan het woord over hun successen en ambities. Dit keer de inspiratiebronnen van senior stedenbouwkundige Jan Martijn Eekhof.

Naam: Jan Martijn Eekhof (Dokkum, 1973).

Functie: Senior stedenbouwkundige gemeente Groningen.

Opleiding: Sociale geografie, Rijksuniversiteit Groningen, Academie van Bouwkunst Amsterdam

Goed geslaagd in Noord-Nederland: Het plan Ruimte voor Ruimte om de openbare ruimte van de Groninger binnenstad eind jaren negentig aan te pakken, was destijds gedurfd en visionair.

Zou graag aan de slag willen met: De openbare ruimte in de binnenstad van Groningen, om die verder op te knappen. De randen zijn aan de beurt, de Diepenring bijvoorbeeld.

Waar maakt Jan Martijn Eekhof Noord-Nederland?
– Stad Groningen: Suikerunie-terrein, Oosterhamrik-zone, binnenstad, gebied rond de Sontweg. Met teams maakt hij daar plannen.
– Stad Groningen: duurzaamheidsopgave.
– Stad-Groningen: Let’s Gro-festival, w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.