Inspiratiebronnen

Na een halfuur heeft de geïnterviewde ongemerkt de leiding van het gesprek overgenomen. Niet omdat hij zo bazig is, maar omdat Jan Martijn Eekhof goed weet wat hij wil vertellen. Over vier steden moet het gaan; steden die hem hebben gevormd als stedenbouwkundige, maar ook als mens. Het wordt een gesprek over haat-liefde, twee gezichten en gespleten persoonlijkheden.

Groningen

‘Ik studeerde sociale geografie, maar werd pas echt geraakt door de colleges architectuurgeschiedenis van Ed Taverne. Zijn idee van de stad als samenspel van geschiedenis, politiek, economie en esthetiek vond ik inspirerend. Taverne vertelde vol vuur en joeg er zo honderd dia’s per college door. Hij heeft me op het spoor gezet van de stedenbouw. Ik was altijd al een tekenaar, maar door zijn col…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.