De aardbevingsquilt van Pieta Ettema uit Loppersum siert de voorkant van het zojuist verschenen zomernummer van Noorderbreedte. De foto hoort bij een drietal verhalen van mensen met een onverkoopbare woning. Verder in dit extra dikke nummer van Noorderbreedte:

De aardbevingsquilt van Pieta Ettema uit Loppersum siert de voorkant van het zojuist verschenen zomernummer van Noorderbreedte. De foto hoort bij een drietal verhalen van mensen met een onverkoopbare woning. Verder in dit extra dikke nummer van Noorderbreedte:

♦ Landschapsarchitecten Ank Bleeker en Sjoerd Brandsma over hoe we rust en ruimte in het Noorden kunnen houden zonder weg te lopen voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Iedere noordelijke gemeente zou een landschapsarchitect in dienst moeten nemen, bepleit het duo.

♦ Een afscheidsinterview met Eric van der Bilt, directeur/bestuurder van Het Drentse Landschap. ‘Laat Drenthe de long van Nederland zijn.’

♦ Vluchtelingen opvangen, herenboerderijen redden en daarbij ook nog de leefbaarheid in Oost-Groningen verbeteren. Ar…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.