Twee nieuwe series op de televisie zetten het landschap op een verrassende manier centraal: Onzichtbaar Nederland en Als de dijken breken. Kijk!

Sinds we Nederland van Boven hebben mogen bekijken, hou ik weer wat meer van mijn televisietoestel. Heerlijk al die beelden vanuit een perspectief dat ik niet ken. En nu zijn er opnieuw twee series op de televisie die het landschap op een verrassende manier centraal stellen. Onzichtbaar Nederland en Als de dijken breken.

Op 5 november begon de EO met de dramaserie Als de dijken breken. Het drama over een hedendaagse stormramp heeft op zaterdagavond tegen half negen een prachtig uitzendmoment gekregen op het eerste publieke kanaal. Terecht, er spelen goeie acteurs in en de serie agendeert iets wat we doorgaans ver van onze eigen leefwereld houden: hoe het weer met desastreuze gevolgen tegen onze verdedigingslinies aan kan blijven beuken. Via animaties laten de hoogste dijkbewakers aan d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.