De nieuwe hoogte-atlas van de provincie Friesland is voor NB-fans gratis te downloaden. Met grote dank aan de maker Daniël van Buren natuurlijk.

Hoogte-atlas van Fryslȃn door Daniël van Buren, 2016, schaal 1:25.000.

Sinds we met vliegtuigen en laserstralen de hoogteligging van de bodem van iedere 50 centimeter exact kennen, is er zeer gedetailleerde informatie beschikbaar. Daniël van Buren heeft de nieuwste hoogtekaarten gebruikt om deze atlas te maken. Hij werkt als hydroloog bij de provincie Fryslân en voor hem is het dus bij uitstek belangrijk om te weten hoe hoog – beter gezegd: hoe laag –  het land ligt.

Maar hij is ook een kaarten man en dus heeft hij gezocht naar een manier om die nieuwe gegevens ook inzichtelijk te presenteren. Dat is goed gelukt. Zelfs zo goed dat de hoogtekaarten verrassende dingen prijsgeven over de geschiedenis van het landschap. Als lezer kun je als een soort moderne ontdekkingsreiziger door de atlas bladeren en met een nieuwe dimensie kijken naar plaatsen die je kent. Door het slimme kleurgebruik geven de kaarten een boeiend verhaal prijs.

De atlas op papier wordt op aanvraag gedrukt in de print-on-demand boekwinkel van www.pro-book.nl voor 49,85 euro.

Maar je kunt hem ook gratis digitaal bekijken op deze Noorderbreedte-site.

Een cadeautje voor de volgers van Noorderbreedte. Vooral op een tablet is het een heerlijk boek om in en uit te zoomen. Als je naam en emailadres hebt opgegeven komt hier een link naar de Hoogte-atlas provincie Fryslȃn.

Dank voor je belangstelling. Wij zien je graag terugkomen
We hoeven alleen maar je e-mailadres. Daarna kun je deze Hoogte-atlas gratis laden.
Noorderbreedte is een onafhankelijk journalistiek blad over landschap en leefbaarheid in Noord-Nederland. Blijf ons volgen op het web. Hopelijk word je zo enthousiast dat je lid van de club wilt worden en al je vrienden naar onze site verwijst. Al voor 37,50 ben je abonnee en krijg je ook ons prachtige blad in je brievenbus.

Daar zou je toch Noorderbreedte-fan van worden! Klik hier als je abonnee wilt worden.