Vlieland, Nederland

De boer op – Vlieland 2017 filmweekend

Noorderbreedte en Podium Vlieland organiseren van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april 2017 weer een boeiend filmweekend op Vlieland.

TEKST
Annelies van der Goot

Sinds vijf jaar organiseert tijdschrift Noorderbreedte samen met Podium Vlieland twee keer per jaar een filmfestival. Steeds vertonen we rondom verschillende Noorderbreedte-thema’s zes van de betere filmhuisfilms. Met groot succes, regelmatig zijn de weekenden tot de laatste stoel uitverkocht. Het publiek is in ieder geval erg enthousiast over deze prettige combinatie van cultuur en natuur. Een goede reden om van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april een nieuwe editie te organiseren.

Het thema van dit Noorderbreedte-weekeinde is ‘De boer op’. In de VS vecht een familie tegen de heerschappij van grote zaadproducenten. Duitse soldaten werken in bezet gebied samen met boerinnen. Twee Zwitserse herders verplaatsen hun kudde over honderden kilometers. Een Belgisch dorp wordt getroffen door een rampzalige seizoenswisseling. Een Spaanse boerenfamilie strijd voor het behoud van hun olijfbomen.

Het zijn films – variërend van een aangrijpend drama, een intelligente thriller tot een wonderschone documentaire – waarin boeren worstelen met traditie, schaalvergroting en regelgeving. Films ook met oog voor de details van het boerenbedrijf en het samenleven in harmonie met de natuur. Uiteraard met prachtige landschapsbeelden.

Podium Vlieland en tijdschrift Noorderbreedte bieden een aantrekkelijk arrangement voor dit filmweekend aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk toegang tot alle films voor € 159 per persoon (Het Vlielandhotel en Hotelletje de Veerman) of € 169 per persoon (Hotel Zeezicht of Badhotel Bruin) op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van €25 voor een eenpersoonskamer.

30 procent korting op boottickets!

Bezoekers van dit filmweekend krijgen 30 procent korting op een retourticket bij Rederij Doeksen. Wacht met reserveren van de overtocht op de kortingscode die wij u na betaling van het arrangement toesturen. Na ontvangst van de code kunt u de bootreis boeken via www.doeksen.nl.

Let op: Bij het boeken van het arrangement kunt u kiezen uit een A-schema en een B-schema, elk met eigen aanvangstijden. De schema’s zijn zo opgesteld dat alle deelnemers ruim de tijd hebben om heerlijk lang te wandelen of te fietsen, rustig uit eten te gaan of uitgebreid te borrelen.

Dit Noorderbreedte filmweekend is te boeken op www.podiumvlieland.nl. Op deze site vindt u ook de volledige programma-informatie.

Noorderbreedte-filmweekend

31 maart t/m 2 april Vlieland

 

Programma A

Vrijdag 31 maart

19.30 uur

Zaterdag 1 april

10.30 uur

15.30 uur

Locatie: Vlieland, Nederland

Datum: 31 maart 2017

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50