't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, Of 't wer altied wel weer licht. Freek de Jonge gebruikt dit lied van Ede Staal om zijn deltaplan voor Groningen te poneren. Freek laat Groningen niet zakken. Doe op 7 februari mee met de fakkeltocht.

Freek de Jonge geeft de actie ‘Laat Groningen Niet Zakken’ een groots vervolg. Wat ooit begon als ‘inwerken voor verkiezingscabaret’ is nu een 9 puntenplan om de regio weer veiligheid te geven en vertrouwen in de autoriteiten te herstellen. 

In de special die Noorderbreedte maakte in 2014 staan verhalen over herstel van vertrouwen en wederopbouw waar Groningers (en Drenthen) hun voordeel mee kunnen doen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Melanie Bakema over hoe Christchurch (Nieuw-Zeeland) de wederopbouw aanpakte na aardbevingen. De conclusie van haar promotieonderzoek is dat overheden ermee worstelen om burgers werkelijk zeggenschap te geven bij de wederopbouw. Toch is dat wat werkelijk helpt. De paradox is dat de overheid een veerkrachtige samenleving wil organiseren terwijl ze de re…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.