Vier gasten stellen deze special over aardbevingen samen. Ze zijn zeker niet blind voor de ellende maar zien ook lichtpunten!

Ze kenden elkaar niet, de vier gastredacteuren die op woensdag 24 september 2014 plaatsnamen rond de vergadertafel om mee te denken over een aan de aardbevingen gewijde Noorderbreedte. De belangrijkste vraag was: kunnen we ook ánders kijken naar Noordoost-Groningen? Na een avond praten werd duidelijk dat het niet alleen kan, maar ook moet. Het is tijd voor de toekomst, vonden de vier. We stellen ze eerst aan u voor.

 

Enno Zuidema (1968)

Stedenbouwkundige (TU Delft).

Directeur van Enno Zuidema Stedebouw, Niehove.

Specialisme: ruimtelijke opgaven betreffende bevolkingskrimp, infrastructuur, organische gebiedsontwikkeling, veranderkracht. Sinds 2012 leidt hij de uitvoering van het Woon- en Leefbaarheidplan Eemsdelta.

Woonplaats: Niehove.

Bijzonderheden: Leidt met Myrabelle Hee…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.