Op 7 februari liepen mensen massaal mee met de fakkeltocht tegen gaswinning in de provincie. Na de aftrap van Freek de Jonge op de Vismarkt vertrok de optocht voor een ronde door het centrum van Groningen.

Bekende Nederlanders als Arjan Lubach en Johan Derksen spraken zich afgelopen maanden uit tegen het gasbeleid. Freek de Jonge startte zelfs een 9 puntenplan en een petitie om de regio weer veiligheid te geven. De ernst en gevolgen van de aardbevingen lijken bij steeds meer mensen door te dringen. De fakkeltocht werd al twee keer eerder gehouden, toen liepen rond de 800 mensen mee. Volgens schattingen van de politie waren het er nu meer van 4.000.

‘Groningers willen niet langer lijdzaam afwachten’ zei ook stadsdichter Lilian Zielstra. Haar voordracht van Fundament kon op veel gejuich uit het publiek rekenen.

je denkt, ik word pas geholpen als ik val zo gaat het meestal met de meesten maar jij, je staat op en trekt je schoenen aan begeeft je naar de barricades, want je we…