Kunstenaar Maarten Westmaas uit Annen verkocht twee jaar geleden zijn digitale fotoapparatuur, kocht een oude Russische camera en zwierf er een jaar mee door Drenthe op zoek naar grafheuvels en geesten. Hij zoekt nu donateurs om een boek uit te kunnen geven.

 

Maarten Westmaas was professioneel natuurfotograaf. In 2009 verscheen zijn eerste boek Hunebedden. Zijn tweede boek over De Drentsche Aa verscheen in 2014 en in 2015 verscheen De Wadden, Landschap in Beweging. Na afronding van dit laatste boek verkocht hij zijn complete digitale uitrusting om een oude Russische analoge camera te kopen. Een jaar lang zwierf hij met die camera door Drenthe. Hij kruiste heidevelden, bossen, vennen, riviertjes en dorpen op zoek naar mysterieuze grafheuvels en de geesten van het Drentse landschap. Met de eeuwenoude verhalen over reuzen, witte wieven, zwarte ongelukshonden, veenlijken en heksen in zijn achterhoofd fotografeerde hij deze duizenden jaren oude grafmonumenten. Hij werd bij het fotograferen geïnspireerd door het weinige dat archeologen heb…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.