Europese eilanden hebben te maken met dezelfde problematiek: bevolkingskrimp, braindrain, kwetsbare natuur en eenzijdige economische ontwikkeling. Om duurzame innovatie te stimuleren en te leren van elkaars ervaringen vond op het Deense eiland Samsø afgelopen week de start van het project Islands of Innovation plaats. Initiatiefnemer is de provincie Fryslân.

Europese eilanden hebben te maken met dezelfde problematiek: bevolkingskrimp, braindrain, kwetsbare natuur en eenzijdige economische ontwikkeling. Om duurzame innovatie te stimuleren en te leren van elkaars ervaringen vond op het Deense eiland Samsø afgelopen week de start van het project Islands of Innovation plaats. Initiatiefnemer is de provincie Fryslân.

Het is een bont gezelschap dat zich verzamelt in de Energiakademi op het groenste eiland van Denemarken. Deelnemers van Madeira en de Azoren (Portugal), Kuressaare (Estland), de Noord-Egeïsche eilanden (Griekenland), Samsø  en Fryslân (met vertegenwoordigers van Ameland) presenteren hier de eerste ideeën in het kader van Islands of Innovation. De Franse delegatie uit het Caraïbische Guadeloupe moet vanwege een staking verstek laten…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.