Hoe zou het Waddengebied eruit zien zonder dijken? Over deze intrigerende vraag gaat het eerste symposium van de Young Wadden Academy (YWA). De inschrijving voor 'Ditching Dikes' op 22 juni in Leeuwarden is geopend. En het is gratis!

Hoe zou het Waddengebied eruit zien zonder dijken? Over deze intrigerende vraag gaat het eerste symposium van de Young Wadden Academy (YWA). De inschrijving voor ‘Ditching Dikes’ op 22 juni in Leeuwarden is geopend. En het is gratis!

Hoezo Ditching Dikes? Een Waddengebied zonder dijken? We bellen maar eens even met Mans Schepers van de Young Wadden Academy

De YWA organiseert in juni het symposium Ditching Dikes, vrij vertaald als Weg met de dijken. Waar gaat het over?
‘Vanuit verschillende vakgebieden willen we kijken naar hoe het Waddengebied eruit ziet als er geen dijken zijn. Vroeger leefden de Waddenlanders met de zee, maar door de steeds hogere dijken is die relatie er niet meer. We vroegen ons lange tijd af hoe mensen zich staande hebben weten te houden in dat gebied zonder dijk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.