Op 19 en 20 mei vindt rond Appingedam de negende editie van het festival Terug naar het begin plaats.

De middeleeuwse kerken van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum zijn het podium voor festival Terug naar het begin. Op 19 en 20 mei 2017 kunnen bezoekers zich onderdompelen in het eeuwenoude cultuurlandschap van Groningen en zich laten verrassen door onder anderen Wende, Remy van Kesteren, Nhung Dam, Reiner Baas, Bas van Gelder, Henk van Os, Marjoleine de Vos, de Amsterdam Klezmer Band, Swinder en Tangarine,. Het thema is  ‘… en de ander’: Wie is de ander? Hoe kijken we naar anderen? Kunnen we de ander begrijpen? Besta je zonder de ander? Muziek, theater, poëzie en beeldende kunst moeten die vragen helpen beantwoorden.

Appingedam is voor de vijfde maal het kloppend hart va…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.