Het College van Rijksadviseurs brengt op 22 en 23 mei een bezoek aan de provincie Groningen. Doel van dit werkbezoek is het uitwisselen van kennis over de ruimtelijke opgave van het Noorden.  Thema ’s die aan de orde komen zijn de gevolgen van de krimp, de aardbevingen, de energietransitie en de zoektocht naar ruimtelijke kwaliteit in stad Groningen en het ommeland.

-tekst: College van Rijksadviseurs-

Het werkbezoek start met op 22 mei in Groningen, waar Rijksbouwmeester Floris Alkemade samen met de Groningse wethouder Roeland van der Schaaf de tentoonstelling Wonen in Stadshart opent.

Tijdens deze tweedaagse bezoekt het College van Rijksadviseurs  meerdere locaties in de provincie. Een daarvan is het Onderdendam, waar bewoners zelf aan de slag zijn gegaan met het opstellen van een…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.