De kwaliteit van Gorecht moet omhoog en het goede nieuws is dat er kansen en plannen zat zijn om dat te realiseren. De regio ten zuidoosten van Stad stond centraal tijdens de Dag van het Groninger landschap in Haren.

Wat te denken van het herstellen van de Hunze door Groningen? Het Groninger Landschap doet onderzoek naar de mogelijkheden om de oude rivier weer zichtbaar te maken in de stad. Het is een van de plannen die gepresenteerd worden op de tweede editie van de Dag van het Groninger landschap, in de Biotoop in Haren. Professionals, wetenschappers en beleidsmakers zijn hier op uitnodiging van Het Groninger Landschap (HGL), Landschapsbeheer Groningen en het Kenniscentrum Landschap van de RUG, bijeen om te praten over het landschap van Gorecht, het gebied ten zuidoosten van Groninge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.