De Eems Dollard Regio viert vandaag het veertigjarig bestaan. In de historisch-industriële Kesselschmiede in Papenburg, waar vroeger de stoomketels voor de schepen van de Meyerwerf werden gesmeed, wordt een beetje teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken naar de toekomst van grensoverschrijdende samenwerking.

‘Wij praten gewoon plat hoor’, zegt Johan Beikes van de Sportraad Pekela. ‘Dat Hoogduits spreek ik niet, maar met Grunnings komen we een heel eind.’ Beikes staat samen met George Spelde bij een statafel met plakboeken en promotiemateriaal. De zeventigers zijn al jaren betrokken bij de sportuitwisseling tussen de gemeenten Pekela en Großefehn. Op 17 juni komen weer honderden sporters uit de Duitse gemeente naar Pekela om samen te sporten. ‘Het was liefde op het eerste gezicht’, m…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.