‘Hoe kijkt een fotograaf?’ – Gea Schenk

'Ik wil dat de kijker ziet wat ik beleef'
TEKST
Stage

Gea Schenk (Groningen) is sociaal- en documentair fotograaf. Bij Noorderbreedte publiceerde ze haar fotoboek Poppo en Engel. Een ontroerend portret van de hoogbejaarde tweeling Poppo en Engel uit Wagenborgen.
Gea, die in 2012 afstudeerde aan de Fotoacademie, fotografeert mensen en hun eigenaardigheden. Of liever gezegd, het zijn de dagelijkse dingen van mensen die haar intrigeren, de eigenheid en echtheid.

Tamara Bakker en Raimondo de Vries maakten voor Noorderbreedte en Beeldlijn vier portretten van fotografen uit Noord-Nederland. Bekijk ook de portretten van Siese Veenstra, Mariëlle Gebben en Harry Cock.

Kijk voor Gea’s werk op www.geaschenk.nl

 

 

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50