‘Ik wil dat de kijker ziet wat ik beleef’

Gea Schenk (Groningen) is sociaal- en documentair fotograaf. Bij Noorderbreedte publiceerde ze haar fotoboek Poppo en Engel. Een ontroerend portret van de hoogbejaarde tweeling Poppo en Engel uit Wagenborgen.
Gea, die in 2012 afstudeerde aan de Fotoacademie, fotografeert mensen en hun eigenaardigheden. Of liever gezegd, het zijn de dagelijkse dingen van mensen die haar intrigeren, de eigenheid en echtheid.

Tamara Bakker en Raimondo de Vries maakten voor Noorderbreedte en Beeldlijn vier portretten van fotografen uit Noord-Nederland. Bekijk ook de portretten van Siese Veenstra, Mariëlle Gebben en Harry Cock.

Kijk voor Gea’s werk op www.geaschenk.nl

 

 

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.